NL30 column: Modderstampen op Source.

Je kunt veel over me zeggen, maar niet dat ik lui ben. Sterker nog: ik werk me het schompes. Me af en toe misdragen is daardoor noodzaak geworden.

In mijn geval was het recentelijk vanwege deadline stress: mijn manuscript moest naar de uitgever en er moest tussendoor “nog even” een commercial af. Stress dus.

Mijn uitlaapklep vond ik vorige week in Vleuten-De Meern op misschien wel het tofste technofestival van Nederland. Een festival dat bovendien niet uit de koker komt van een of andere commerciële, Amsterdamse organisatie, maar gewoon door een groep Utrechtse vrienden wordt neergezet, al jaren achtereen. En dat is leuk. Dat is heel leuk.

Hun feestje heet Source en heeft gedurende een jaar meerdere varianten. Dit was de wintereditie: Source on Ice. Een enigszins optimistische naam: Ice was er weinig. Water des te meer. Vanaf de heenweg: striemende regen, miezerregen. In de rij speldenprikregen en slagregen op het terrein.

Resultaat: vrouwen met uitgelopen mascara en mannen met zeiknatte bontmutsen die gebroederlijk ijskoude regen de zompige modder instampten.

Wijze mannen en vrouwen deden dat gestamp op guitige laarsjes. Minder wijze mannen en vrouwen waren op gympen gekomen: zij stonden die gympen om de donderklap uit de kniediepe modder te trekken, een flesje spa in de ene, een ondersteunende vreemdeling in de andere hand. ik heb op deze manier flink wat leuke mensen ontmoet. Mensen waarmee ik me vervolgens in één van de circustenten door dreunende bassen liet verwarmen.

’s Avonds, op de fiets terug naar het centrum (uiteraard door weer een helse regen, een stormachtige wind, en, vooruit, een aardbeving) schreeuwde ik opgewonden tegen mijn vrienden dat Source on Ice toch wel een beetje de eindbaas onder de technofestivals was: het was lekker, tuurlijk, maar het was ook afzien, vechten, buffelen, doorbikkelen. Ha! Ze gaven me gelijk. (En riepen dat ik moest dóórfietsen: het re-gen-de!?)

Voor hen die er waren: ik denk dat wij best een beetje trots mogen zijn op onszelf. Voor hen die er niet waren: verplicht gaan, volgende keer, zomer of winter editie. En ik neem bij deze mijn bontmuts af voor de Source crew: ondanks dat rotweer dit neerzetten is knap.

Amsterdam heeft het, zeggen ze, en Rotterdam heeft het niet nodig. Ik zou daar graag aan willen toevoegen: Utrecht vraagt zich af waar iedereen zich zo druk over maakt.

@SidneyVollmer

 

 

 

Comments
2 Responses to “NL30 column: Modderstampen op Source.”
  1. Charles says:

    Mooi stukje! Nergens druk om maken, modderstampen met nieuwe vrienden! Volgens jaar meer sneeuw? Of meer zon! Als het maar met dezelfde mensen is. Cheers

  2. Amen, Charles. Sneeuw én zon, als het aan mij ligt..

Leave A Comment