Nominatie beste Uitgeefapp voor Alles ruikt naar chocola

 Zojuist is bekend gemaakt dat de app van “Alles ruikt naar chocola” door Mediafacts is genomineerd voor “de beste uitgeefapp” van 2012. Te gek. Dat we het moeten opnemen tegen Veronica Magazine, De Telegraaf Media Group en de VPRO is dan maar zo. In principe zie ik gewoon een kans van 25%.

 

In het juryrapport is het volgende te lezen:

ALLES RUIKT NAAR CHOCOLA

BookApp voor de debuutroman ‘Alles ruikt naar chocola’ van auteur Sidney Vollmer. De app geeft een ultiem boekgevoel en biedt – naast de complete roman – een geïntegreerd luisterboek, honderden aanklikbare film- en geluidsreferenties en sfeerverhogende spotify playlists. De extra’s zijn binnen de app te raadplegen en worden opgeroepen (en afgesloten) met een fraai vormgegeven uitschuifbare boekenlegger.

Thomas Engel: “Een roman met veel verwijzingen naar bestaande dingen en met grapjes, zoals blaadjes die van kleur veranderen. En via een goede instructievideo is niets aan het toeval overgelaten. De auteur heeft er alles aan gedaan om zijn verhaal over de bühne te brengen.”
Hans Janssen: “Dit app boek met zijn retro-uiterlijk is goed vormgegeven. Je ziet overal dat er creatief is nagedacht.” En Rob van Bracht: “Qua vormgeving is deze app top, hoewel ik een ander letter font had gekozen.”

De uitreiking is 7 juni tijdens het uitgeverscongres.

Meer info over de App?

Comments
One Response to “Nominatie beste Uitgeefapp voor Alles ruikt naar chocola”
  1. Kilian says:

    Die Win Je… Wedden?

Leave A Comment