Site met gratis filmscripts.

Op mijn zoektocht ook wat kopieerkosten te kunnen maken voor mijn collegegeld, kwam ik deze site tegen, Dailyscript.com. Ik heb inmiddels de scripts van Speed, Breakdown, Garden State, Disturbia, Groundhog day en Edward Scissorhands, een van mijn favorietste films aller tijden, als pdf’jes gedownload. Volgende week uitprinten en lezen, lezen, lezen. Structuren leren herkennen, act breaks speuren.

Op vollmer.nl: Groundhogday te downloaden als voorbeeld!

Ook kan ik de handige maar lelijke site Script-O-rama aanraden: zelfde principe. Gewoon downloaden en jezelf suf lezen.

Is die site niet voldoende?

Op de blogpost “Zelf een scenario schrijven?” heb ik flink wat tips, sites en boeken genoemd.

16-12-2008 Update:

vanwege de hoeveelheid traffic die ik op deze post ontvang nog even twee tips:

– de uitgeverij “The shooting script” publiceert, je raadt het, scripts zoals ze gebruikt zijn bij het draaien. Klik op deze Amazon link om je eerste hoeveelheid scripts te kopen.

En wil je meer weten over de structuur van de scripts, for the love of god, lees dan Save the Cat. Echt geweldig.

 

Comments
8 Responses to “Site met gratis filmscripts.”
 1. en nog een tip, weer vanwege de bezoekersaantallen:

  KOOP FINAL DRAFT!

  geen script schrijven in word of iets anders, maar gewoon in final draft. dan heb je dat mooie typemachine lettertype, maar belangrijker nog, je hebt de eenvoudigste manier om de juiste regelafstanden, indents en headings te vinden.

  Hou je daar aan!

  geen getrut met de marge, geen grappige lettertypes: hou je gewoon aan de standaard.

  Een goed boek hierover is “Your Screenplay Sucks! – 100 ways to make it great.”

 2. Dit is ook een goeie site met filmscripts:
  http://www.mypdfscripts.com/

 3. Kimberley says:

  Hoi sidney,
  ik ga een script schrijven over mensen die worden gepest hierbij heb ik ook gevraagd aan mensen om hun verhaal te vertellen en dan lees ik dat door en maak ik daar een verhaal van maar ik moet nog de personages bedenken enzo ik hoop dat je mij wat tips kunt geven over hoe ik moet opbouwen? ik vind dit heel belangrijk want ik wil gewoon echt dat er iets word gedaan aan pesten het begint steeds verder uit de hand te lopen. en het veranderd een mens z’n leven.

  Groetjes kimberley

 4. Hey Kimberley,

  Ik zou eerst veel lezen over scenario’s schrijven.

  De pagina ‘zelf een scenario schrijven?’ omvat een hoop informatie.

  Veel groeten en succes,

  Sidney

 5. mich3lle says:

  Hey hebben jullie voor mij een orginele gratis film script wat nooit is uitgebracht stuur hem dan naar michelle-okken@live.nl dan kies ik een script en die maak ik op film en je naam komt er bij te staan
  Groetjes

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] kun je hier en hier veel tips over scenario schrijven vinden, […]Leave A Comment